MNE
tiho
not everyting can be touched by a finger
 
         

 

Biografija
 
Cetinje
Dolina Bogova
Igra zagonetki bez smisla
 
 
 
 
 

Tiho je rođen 1961. godine na Cetinje koje se nalazi na Mediteranu, u srcu Evrope. Cetinje ili kako ga po legendi zovu Dolina Bogova je jedna od energetskih tačaka na energetskoj mapi svijeta i ljudi koji se rode i odrastu na takvim mjestima su drukčiji i u sebi nose nauku i umjetnost.

Tiho je u 27-oj godini upisao likovnu akademiju i završio je kao najbolji student generacije. Prije toga studirao je građevinski fakultet i stigao do treće godine, a onda osnovao organizaciju art-kok u okviru koje je imao pozorište, četiri muzička benda i plesne grupe. Osnovao je i Radio Cetinje i par godina ga vodio i uređivao. Po završetku studija proveo je pet godina u Italiji na stručnom usavršavanju godinu. U Parizu je proveo godinu, a u Americi tri godine. Imao je 15 samostalnih izložbi od Cetinja do Pariza. Nezvanično je i Ginisov rekorder po broju posjetilaca na otvaranju izložbe. U Podgorici 1998. godine, po procjeni montena-faxa, u momentu otvaranja izložbe bilo je prisutno 8500 ljudi, a 2006. godine je za 14 dana Tihovu izložbu takođe u Podgorici posjetilo 40 000 ljubitelja Tihove umjetnosti. Napisao je knjigu "Marlen" i scenario za film Goli u duši koji će i režirati.

Pariski muzej Luvr ga je uvrstio u svoju dokumentaciju. Predavao je u tom gradu na fakultetu za likovne kritičare i istoričare umjetnosti. Njegove slike zrače ogromnom količinom pozitivne energije, pa neki psiholozi tvrde da liječe ljude u njihovoj blizini. Tiho je 29. novembra 1999. godine u Parizu imao bliski susret treće vrste (susret sa vanzemaljskom inteligencijom) kao logičan nastavak svega onoga što mu se dešavalo od najranijeg djetinjstva.